Krátce: Aegean Airlines, Turkish Airlines a Cubana

11.01.2015 - Krátce



Aegean Airlines ve čtvrtek oznámily zahájení letů z kyperské Larnaky do Tel Avivu. Řecký dopravce bude linku provozovat od 29. března 2015 denně letouny Airbus A320. Společnost rovněž po dvouleté pauze obnoví své lety z Larnaky do Kyjeva. Linka bude provozována od 31. března 2015 třikrát týdně letouny A320. Po pátečním zastavení provozu Cyprus Airways lze očekávat další rozšíření letů Aegean Airlines z Larnaky.

Turkish Airlines - Boeing 737-800 - Misurata

První přistání linky Turkish Airlines na letišti v Misurátě (Foto: Era of freedom/Wikipedia Commons - CC-BY-SA-3.0)

Turkish Airlines tento týden oznámily zastavení pravidelných letů do Libye. Hlavním důvodem je zhoršující se bezpečnostní situace v této severoafrické zemi. Společnost zastavila lety z Istanbulu do Misuráty, která byla její poslední provozovanou linkou do Libye. Turkish Airlines byly poslední zahraniční aerolinií, jež pravidelně létala do Libye. Společnost informavala, že neplánuje ani další lety do Benghází, Tripolisu a Sabha, kam v minulosti létala.

Cubana si pronajala od Ilyushin Finance další letoun Iljušin Il-96. Kubánský dopravce je jediným provozovatelem tohoto typu mimo Rusko. Pronajatý letoun má být na Kubu dodán ve 2. čtvrtletí letošního roku a doplnit flotilu stávajících tří letadel Il-96-300 v barvách Cubany. Podle letového řádu společnost nasazuje tyto letouny na linky z Havany do Brazílie, Argentiny, Venezuely, Francie a Španělska.

Témata