Ryanair hlásí za prosinec růst o 20 procent

06.01.2015 - Evropa



Nízkonákladová aerolinie Ryanair zveřejnila v pondělí přepravní ukazatele za prosinec 2014. V posledním měsíci loňského roku společnost přepravila 6,02 milionu cestujících, což v porovnání s prosincem 2013 znamenalo nárůst o úctyhodných 20 procent. Vytížení letadel Ryanairu se meziročně zvýšilo o sedm procentních bodů na 88 procent.

Ryanair - letadla
(foto: Ryanair)

Akcie Ryanairu po zveřejnění statistik vzrostly o téměř tři procenta na rekordní cenu 10,2 eura za akcii. Za poslední rok hodnota akcií společnosti vzrostla o 58 procent. Vysoký růst cestujících ukazuje, že nová strategie zlepšení zákaznických služeb slaví úspěch.

Ryanair se po kritice ze strany akcionářů na podzim 2013 zřekl nepopulární politiky jednoho palubního zavazadla a umožnil cestujícím mít druhé palubní zavazadlo. Společnost rovněž upustila od represivně vysokých poplatků za vytištění boarding passu na letišti. Zároveň aerolinie snížila poplatky za zapsaná zavazadla a jejich nadváhu.

V posledním roce Ryanair rovněž spustil řadu nových služeb. Zaveden byl seating, přičemž za poplatek si cestující mohou vybrat konkrétní místo v letadle. Společnost spustila nové webové stránky a novou mobilní aplikaci, zavedla program pro obchodní cestující Business Plus a program pro rodiny s dětmi.

Témata