ČSA a odbory palubních průvodčích dosáhly kompromisu

24.10.2014 - Česká republika



Představenstvo Českých aerolinií (ČSA) a zástupci vedení Odborové organizace palubních průvodčích (OOPL) se dnes na půdě Českého aeroholdingu sešli k intenzivnímu jednání. Setkání obou stran se rovněž zúčastnili Václav Řehoř, předseda představenstva Českého aeroholdingu, a Luboš Pomajbík, předseda odborového svazu dopravy. Obě strany se dohodly na kompromisu, který spočívá v odvolání stávky a stávkové pohotovosti vyhlášené OOPL a ze strany ČSA pak „snížením dopadu na aktuální propouštění.“

„Jsme rádi, že se nám podařilo uchránit dodatečná pracovní místa palubních průvodčích v ČSA nad rámec plánovaného propouštění,“ uvedla Petra Posová, předsedkyně Odborové organizace palubních průvodčí. Podle Václava Řehoře z Českého aeroholdingu se základní parametry restrukturalizačního plánu touto dohodou nemění. „Jsem rád, že jsme našli společné kompromisní řešení, což považuji za pozitivní signál směrem k dalším akcionářům ČSA,“ uvedl Václav Řehoř.

Předseda odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík vyzdvihl odpovědný přístup OOPL. „Dosažený výsledek nelze interpretovat jako vítězství či porážku ani jedné ze stran. Jsem rád,že převládla fakta, věcná jednání a odpovědnost za budoucnost firmy nad emocemi,“ uvedl Luboš Pomajbík.

Podrobnější specifikaci dohodnutého "snížení dopadu na aktuální propouštění" ČSA ani odboráři zatím nezveřejnili.

Témata