Krátce: Gambia Bird, Hainan Airlines a Air Transat

17.10.2014 - Krátce



Společnost Gambia Bird byla nucena zastavit pravidelné lety z Freetownu do Londýna-Gatwick. Britské ministerstvo dopravy odebralo společnosti povolení k letům na této lince s odkazem na šířící se epidemii eboly v Sierra Leone. Toto opatření se netýká pravidelných letů Gambia Bird z Banjulu a Dakaru do Londýna. Linka z Freetownu do Londýna byla provozována dvakrát týdně letouny Airbus A319. Většinovým vlastníkem Gambia Bird je německá letecká společnost Germania.

Zahájení pravidelných letů Hainan Airlines do Jekatěrinburgu (foto: Forsaž Plus)

Hainan Airlines zahájily 10. října 2014 pravidelné lety z Pekingu do Jekatěrinburgu. Linku provozuje čínský dopravce dvakrát týdně s letounem Airbus A330-200 pro 222 cestujících ve spolupráci s ruskou cestovní kanceláří Forsaž Plus. Jekatěrinburg je v pořadí již čtvrtou ruskou destinací v síti Hainan Airlines. Z ruské strany létá mezi Jekatěrinburgem a Pekingem společnost Ural Airlines.

Kanadská společnost Air Transat bude v příštím roce létat v letní sezóně do Budapešti. Linka z Toronta s mezipřistáním v Montrealu bude provozována od 17. června do 8. října 2015 jednou týdně letounem Airbus A330-200 pro 345 cestujících. Budapešť tak získá po čtyřech letech opět pravidelné spojení se Severní Amerikou.

Témata