Krátce: Wizz Air, MIAT Mongolian Airlines a Spirit Airlines

26.09.2014 - Krátce



Nízkonákladová společnost Wizz Air Hungary získala od maďarského ministerstva dopravy přepravní práva pro lety z Budapešti do Almaty v Kazachstánu. Bližší informace o možném zahájení pravidelných letů do této středoasijské země společnost nezveřejnila.

MIAT Mongolian Airlines - Boeing 767-300ER
Zahájení letů MIAT Mongolian Airlines do Singapuru. Na inaugurační let byl nasazen Boeing 767-300ER (foto: Changi Airport/Facebook)

MIAT Mongolian Airlines zahájily ve středu 24. září pravidelné lety z Ulánbátaru do Singapuru. Nová linka je provozována dvakrát týdně s mezipřistáním v Pekingu letouny Boeing 737-800 pro 174 cestujících. Mongolské hlavní město tak poprvé získalo přímé pravidelné letecké spojení se Singapurem.

Spirit Airlines - Airbus A319
Airbus A319 v nových barvách Spirit Airlines (foto: Spirit Airlines)

Americká nízkonákladová společnost Spirit Airlines představila v polovině září nový design svých letadel. Ten bude výrazně odlišný od současného vzhledu. Letouny společnosti ponesou jasně žluté barvy s černým nápisem „spirit“. Podle šéfa společnosti Bena Baldanza je nový vzhled radikálně odlišný od jiných leteckých společností a proto je také snadno identifikovatelný. Nové barvy zatím získal jeden Airbus A319, dalších šest strojů má být přemalováno v příštích měsících.

Témata