Etihad představil Airbus A380 v nových barvách

26.09.2014 - Asie & Austrálie



Letecká společnost Etihad Airways představila včera poprvé nový vzhled svých letadel. Na večerní slavnosti se pozvaným hostům poprvé předvedl první Airbus A380 v nových barvách. Předvedení letounu, který opustil lakovnu, proběhlo na továrním letišti Airbusu ve Finkenwerderu u Hamburku za přítomnosti šéfa Etihad Airways Jamese Hogana a šéfa Airbusu Fabrice Brégiera.

Etihad Airways - Airbus A380 rollout
První Airbus A380 v nových barvách Etihad Airways (foto: Bengt Lange/Airbus)

Dominantním prvkem nového vzhledu jsou geometrické prvky na směrovce a zádi letounu v různých odstínech hnědé, žluté a šedé barvy. Tyto geometrické tvary nahradily znak Spojených arabských emirátů, který byl dosud hlavním prvkem směrovky. Nový design byl přepraven ve spolupráci poradenskou společností Landor Associates, která se zaměřuje na branding. Inspirací pro design byla pouštní krajina, tradiční vzory, ale i moderní architektura Abú Dhabí.


Nový lak prvního A380 Etihad na časosběrném videu (zdroj: Etihad Airways/YouTube)

Během příštích tří let obdrží nový vzhled všechna letadla ve flotile Etihad Airways. Prvním letounem, který bude nasazen do komerčního provozu v nových barvách, se stane zmíněný Airbus A380. Jeho dodání je plánováno na konec letošního roku. Společnost plánuje nasadit tento letoun od 27. prosince 2014 na pravidelnou linku do Londýna.


Představení nového vzhledu na počítačové grafice (zdroj: Etihad Airways/YouTube)

Témata