Letecké společnosti přerušují lety do Erbilu

12.08.2014 - Asie & Austrálie



Boje mezi bojovníky Islamského státu a Kurdy a celkově se zhoršující bezpečnostní situace na severu Iráku přiměla některé letecké společnosti k přerušení pravidelných letů do Erbilu. Město s jedním a půl milionem obyvatel je hlavním městem iráckého Kurdistánu.

Pravidelné lety do Erbilu zastavily od 7. srpna Etihad Airways. Linka z Abú Dhabí byla dosud provozována čtyřikrát týdně letouny Airbus A320. Pravidelné lety společnosti do Basry a hlavního města Bagdádu zůstávají beze změny v provozu.

K pozastavení letů do Erbilu přistoupily koncem minulého týdně rovněž Austrian Airlines a Lufthansa. Rakouský dopravce létal do Erbilu denně z Vídně, německá Lufthansa provozovala dva lety týdně z Frankfurtu.

O víkendu se rozhodla přerušit lety do kurdské metropole i společnost Egyptair, která operovala tři lety týdně z Káhiry. Egyptský dopravce oznámil rovněž pozastavení letů do Bagdádu.

Největší blízkovýchodní aerolinie Emirates oznámily zastavení letů do Erbilu od dnešního dne. Linka z Dubaje byla provozována denně letouny Airbus A330.

Témata