Krátce: Bangkok Airways, Germanwings a Air Koryo

13.07.2014 - Krátce



Bangkok Airways oznámily podpis smlouvy o koupi dalších tří letadel ATR 72-600 v celkové katalogové ceně 74 milionů dolarů. Kontrakt zahrnuje přeměnu dvou opcí z letošní objednávky uzavřené na Singapurském aerosalonu, kde thajský dopravce závazně objednal šest letadel ATR 72-600 a na další dva stroje si zajistil opci. Díky této nové akvizici se zvýšil počet letounů ATR 72-600 objednaných Bangkok Airways na devět. Dodávka prvního stroje je plánována na čtvrté čtvrtletí letošního roku. Poslední devátý objednaný letoun má být dodán začátkem roku 2017. Letouny ATR 72-600 mají ve flotile Bangkok Airways postupně nahradit nyní užívané ATR 72-500.

Kabina letadla společnosti Germanwings (foto: Germanwings)

Germanwings létají od 4. července nově z berlínského letiště Tegel do španělské Barcelony a chorvatského Záhřebu. Obě trasy společnost převzala od mateřské Lufthansy. Linka do Barcelony je provozována denně, do Záhřebu létají Germanwings čtyřikrát týdně.

Severokorejská letecká společnost Air Koryo plánuje v průběhu července po letech obnovit pravidelné vnitrostátní lety. Podle agentury Reuters tak chce podpořit příjezdy zahraničních turistů, které jsou vítaným zdrojem příjmů pro izolovanou zemi. Turisté dosud mohli cestovat po Severní Koreji charterovými lety Air Koryo vypravenými pro cestovní kanceláře.

Témata